Blog, Gardening, News

Surrey-puutarhan suunnittelun inspiraatio

Eri alueita voidaan kiittää Englannin taimitarhana, mutta Surreyn maakunta, jossa meillä on toimistomme, on laillisesti Britannian saarten luultavasti parhaiden puutarhojen koti. Lyhyt katsaus lukuisiin parhaisiin puutarhoihin, ja Surrey-taimitarhat näkyvät säännöllisesti.

Suosituimmat ovat yhdistyksen avaamat valtavat taimitarhat, kuten Royal Horticultural Society ja National Trust. Aikaisempi RHS Garden Wisley on laillisesti ehkä maan suosituin. Se voi alusta alkaen näyttää olevan sekoitus ammattitaitoista kukkapenkkiä, johon on heitetty ‘kohokohtia’, mutta lukuisien käyntien jälkeen ymmärrät, että tämä lastentarha on erillään sekä loogisena valikoimana että keskittymiskohtana, joka antaa motivaatiokauden kauden kautta. Mahdollisuudella, että sinulla on rajoitettu tila omassa lastentarhassasi, tämä on upea paikka havaita, kuinka linjat voidaan suunnitella antamaan koko vuoden kiinnostus. Tai toisaalta, jos olet kiinnostunut tietyistä eläinluokista, saat todennäköisesti jotain tietyltä alueelta. Huippuvinkki, katsokaa istutuksia keväällä, kun ne kukkivat, sen autiomaalähde ryhmistä, jotka ajautuvat alas lastentarhan pääosassa.

National Trustia käsitellään hyvin myös Surrey’ssa. Clandon Park, palladialainen talo, sijaitsee seitsemässä osassa lastentarhan maata, Claremont joka tapauksessa todennäköisesti yleisemmin tiedossa. Claremont on erinomainen lastentarha, joka käsittää pienen järven ja sisältää yllättävän ruohoamfiteatterin. Taimitarhan luominen ja parantaminen on sisältänyt uskomattomia nimiä puutarhahistoriaan, mukaan lukien Sir John Vanbrugh, Charles Bridgeman, William Kent ja ‘Capacity’ Brown. Vuonna 1726 se kuvattiin ”kaikkien Euroopan ylellisinä”, ja nykypäivän lastentarhalla on julkinen merkitys. Runnymede on Magna Cartan kiinnittäminen joen rannalle, mikä on todellakin kriittinen yhdellä harvoista harvoista Jellicoen tehokkaista suunnitelmista.

Nämä taimitarhat ovat kriittisiä, ja voit saada niistä täältä motivaatiota, etenkin istutusta varten, mutta on mahdollisuus, että tarvitset muutamia ajatuksia vaatimattomammille taimitarhoille kuin National Gardens Scheme -ohjelmassa avatun Surrey-puutarhan vierailun aika on varmasti arvoinen yritys. Ne eivät yleensä ole niin kuin haluat, mutta jotkut osuvat kotiin. Pienet puutarhat, esimerkiksi Stuart Cottage Itä-Clandonissa, Heathside Cobhamissa, Walton Poor House Ranmoressa ja Chinthurst Lodge lähellä Guildfordia, ovat kaiken kaikkiaan kiehtovia sinussa oleville kasveille. Vann Hambledonissa ja Cleevesissä Haslemeren lähellä ovat Surreyn puutarhoja, jotka kannattaa etsiä suunnitelmamallejaan kokeneemmille rakenteille. Chobhamin lähellä sijaitsevassa Timber Hillissä on myös erilaisia ​​puutarhoja, lastentarha, joka ihailee hienoissa puissa yhtä poikkeuksellisia istutettuja rajoja.